Hodnocení programu – Najdi svůj sport – Praha 2019

Krátké zhodnocení programu Najdi svůj sport – Praha 2019

Program plně naplnil hlavní motto projektu: „U každého dítěte či mladého člověka platí, že každá pravidelná činnost, která ho zaujme a baví, pozitivně ovlivňuje jeho rozvoj a náhled na život“.

Program v průběhu roku nabídl účastníkům jednotlivé akce na sportovištích podle klimatických podmínek. Vlastní sportovní akce byly složeny ze dvou na sebe navazujících částí. První část byla vždy tréninková a posléze následovala zábavně soutěžní část. Nepřímo proběhla i samotná aktivizace účastníků v podobě oslovení zákonných zástupců dětí a rodičů.

Všechny akce byly vedeny zábavnou a edukativní formou, přičemž mezi nejoblíbenější aktivity opět patřily tréninky ragby následované pohybovými aktivitami, jako jsou běhy na krátké a střední vzdálenosti, různé skoky. Opět se nám osvědčil vlastní edukativní program, který jsme připravili za pomoci odborníků z Francouzské a České ragbyové federace.

Součástí akcí byla také poradenská činnost v oblasti sportu a zdraví v orientaci na širokou veřejnost se záměrem podporovat celoživotní aktivní způsob života občanů v Hlavním městě Praha, zde naši členové realizačního týmu čerpají z dlouhodobých zkušeností.

Školící a poradenská činnost
Yves Perrot – odborný lektor – ragby a pohybová průprava – Lyon (Francie) – Karel Ševčík – odborný lektor – ragby a pohybová průprava – Pavel Čech – odborný management, sportovní zaměření – kolektivní hry – Mario Cartelli – odborný marketing, sportovní zaměření – pohybová průprava a lední hokej – Doc. Emil Pastucha – odborný poradce zdravotní a lékařská péče – tělovýchovné lékařství – Jan Havelka – odborný lektor – fotbal – sportovní manažer reprezentace ČR do 21 let – Jan Macháček – odborný lektor – ragby v sedmi hráčích a pohybová průprava – Mgr. Jiří Šída – odborný lektor – atletika, cyklistika, pohybová průprava – Karel Berounský – odborný poradce – pohybová průprava