První podzimní Velký sportovní den je za námi!

Krásná páteční obloha přivítala na dvacet dobrovolníků, kteří se okolo sedmé hodiny ráno sešli ve sportovním areálu Tatry Smíchov. Tato veselá parta se s vervou pustila do práce a Sportovní Aréna byla do hodiny na světě…pak už jen krátká káva či čaj a čekalo se na příchozí skupiny dětí, které postupně dle dohody a hygienických pokynů přicházely na svá předem určená stanoviště/ sportoviště, kde si je přebírali naši lektoři a úderem deváté dopoledne se celkem sedm skupin a 136 dětí, pustilo do první fáze sportování.

Děti, míče, branky, překážky i politanové trubice se nad trávníkem doslova vznášely, teda branky zase ne. Všude byl nepopsatelný rykot, vřískot, zkrátka atmosféra, která značí, že se něco děje….A dělo, se toho opravdu hodně, děti si po základech krokové techniky, rychlostních startech a pohybové obratnosti, rychle přivlastnily všechny míče a nedaly se zastavit ani nařízenou přestávkou…Psss!

Po krátkém občerstvení a svačince, kde kupodivu ve valné míře vládla mrkev s ovocem, což je velmi potěšitelné, se barevné skupiny dětí pustily opět do práce a zahájily sportovní poměřování ve všech možných kolektivních sportech, škoda že mohly soupeřit, vždy jen sami mezi sebou, respektive pouze mezi svou třídou.

Pedagogický sbor, si mezitím zkoušel sportovní oblečení, které od nás letos dostane takzvaně na míru a světe div se, na plné čáře vyhrála modrá varianta. No a pak najednou, přišel konec, děti si postupně vybraly svou odměnu v podobě barevného trička, samolepku s motivem sportu a pak nám jen zamávaly zpoza plotu. Najednou tu bylo ticho, klid a ticho…..

Lektoři se opět proměnili na pracovní četu a velmi záhy bylo vše rozebráno a uklizeno, pak už jen krátké rozloučení a….No a za týden na shledanou v Praze 17 – Řepích.

Bylo to fajn dopoledne a myslím, že to všechny bavilo. Nejvíce se mezi námi líbilo zástupci našeho generálního partnera, který ihned po telefonu domlouval možnost uspořádání podobné akce u nich v Písku nebo Poličce. Uvidíme…

BAMBYK