Praha 17 – Řepy, odškrtnuto!

Pátek 18. září, v 6:00 hodin, většině lektorů zazvonil budík, po krátké hygieně se každý zvlášť vydal studeným a chladným ránem do místa akce. v 7:30 hodin, na základní škole Laudova na ně, již čekala naše velká dodávka plná velkého množství materiálu, který je k zajištění programových dní Sportu bez předsudků, potřeba. Chladné, nevlídné počasí, nikomu nevadí a už v 8:15 hodin, se sportovní školní hřiště proměnilo v útulnou arénu. Závěrem jsme ještě posbírali odpadky po nevítaných návštěvnících areálu z předchozího večera za což jsme dostali pochvalu od pana školníka. 

V 8:55 hodin, se objevily první dvě třídy a náš organizační „guru“, Ondra Rygl si odškrtl 2 x 24 dětí. Paní učitelky koukaly s jakou zručností jsme děti rozdělily do osmi skupin a než bys řekl švec, už se na hřišti běhalo, výskalo, povykovalo a šermovalo pěnovými tyčemi, které poslední dobou patří k našemu „evegrínu“. Že si pak děti k tomu všemu přidali i různé druhy míčů, nikoho z přítomných nepřekvapilo.

Cink, cink a skončila první hodinka, děti plakaly, ale konec je konec, tedy pro ně, na nás už čekaly další tři třídy „třetáků“ a začalo vše nanovo. Opět ryk, řev, nekonečný pohyb, souboje pěnových mečů a spousta a spousta míčů, prostě lektoři ve slušivém stejnokroji nedali dětem vydechnout a opět, najednou cink, cink….uběhla druhá hodina….

A pokud to neskončilo, tak jsou tam doteď….

Ne, ne, stejná situace se opakovala už jen dvakrát, ale je nutno přiznat, že starší třídy velmi zrychlily v pohybu a na šikovnosti. Ale jak tomu už bývá, na školách je někdy více než vedení, školní kuchyně a obědová pauza…Jojo, „děcka demé“, najednou volala jedna vyučující přes druhou, nutno říci, že byly všechny strašně milé a sympatické a nechaly děti sportovat vždy co nejdéle….

Najednou jsme byli na hřišti sami. Kouknu na hodinky a vidím 13:00 a za půl hodinky už jsme měli všechno sbaleno a šli jsme se odměnit obědem.

Nu, myslím, že celá tato parta lektorů, která pracuje s dětmi, má obrovský přesah a díky nim jsou akce báječné a nezapomenutelné. Díky všem našim lektorům a samozřejmě našim partnerům a podporovatelům.

No a za týden znova, tentokráte na Praze 1.

BAMBYK