Sport bez předsudků vítá nového partnera, společnost ČEPS

Bře 29, 2021

Jsme velice rádi, když se činnost našich programů, rozhodnou podpořit společnosti, jako je právě náš nový partner, společnost ČEPS, a.s. , která je výhradním provozovatelem přenosové soustavy (PPS) v České republice. 

Společnost ČEPS, a.s. vznikla v rámci liberalizace trhu s elektřinou v České republice, při které byla oddělena výroba, přenos a distribuce elektrické energie. Stalo se tak v roce 1998, kdy byla na základě rozhodnutí valné hromady ČEZ, a.s. vyčleněna Divize přenosové soustavy, která posléze zahájila činnost pod současným názvem ČEPS, a.s. Jediným akcionářem je Ministerstvo průmyslu a obchodu. Hlavní sídlo a dispečink je v Praze 10 a záložní dispečink v Ostravě.

Hlavní činností společnosti ČEPS, a.s. je zajištění spolehlivého provozu a rozvoje přenosové soustavy. Jako PPS zajišťuje přenos elektrické energie z místa výroby do místa spotřeby. Dále je zodpovědná za udržení vyrovnané bilance výroby a spotřeby elektřiny, jež musí být v každém časovém okamžiku dosaženo vzhledem k omezené možnosti akumulace elektrické energie ve větším objemu.

Pevně věříme, že se budou našemu novému partneru naše programové nabídky líbit a přejeme nám všem co nejvíce možného sportování. 

Karel Ševčík, prezident spolku Sport bez předsudků