Mladí ragbisté odcestují do Francie

Akce je určena pro mladé hráče kategorie ročníků 2011 a 2012.

Předkládaný program, který bude ještě aktualizován:

Středa 3. 5 – Odjezd BUSEM!

Čtvrtek 4. 5. – Besancon – zde poobědváme, projdeme pamětihodnosti, pevnost, Zoo, zazpíváme na náměstí a zatrénujeme si, večer přespíme v hotelu se snídaní francouzského typu.

Pátek 5. 5. – Cesta do Angouleme – ráno vyjedeme z Besanconu a poklidnou cestou pojedeme směr Bordeaux, určitě se zastavíme u Yvese Perrota, kterého vezmeme s sebou, ale také se po cestě zastavíme v hezkých místech, které cesta nabízí. Dětem zajistíme oběd v rámci „pikniku“ děkujeme Píseckému masokombinátu MUUU. Večer okolo 18:00 až 20:00 přijedeme do Angouleme, kde si naše děti rozeberou francouzští rodiče protihráčů. Jaké to vám mohou zodpovědět kluci co zde byli již loni. Na večeři budou mít děti hlavně plody moře (chobotnice, ryby, kraby a olihně) ?. Předají dárky pro francouzské rodiče a uloží se ke spánku, tedy poté až se vrátí z typického „večerního soirrée“, což zcela jistě čeká i na dospělý doprovod. Trenéři si předem zajistí na některém z rezervačních portálů vlastní ubytování + ubytování pro řidiče a Yvese. Ideálně společné jako loni v centru města, což je kousek od stadionu.

Sobota 6. 5. – Výlet – Vyrazíme k atlantickému oceánu a zkusíme se nalodit na loď, která obepluje pevnost Boyard (docela zde fouká). Pak si dáme k obědu ústřice a další místní speciality,  děti ochutnají víno a koňak, vykoupeme se v oceánu a vůbec s uděláme hezký den. Určitě s námi pojedou i děti Francouzů, takže cestou budeme zpívat! Každý klub bude mít sólo ?. Večer je pro trenéry připravena „Soirrée Party“

Neděle 7. 5. – Turnaj – celý den čekají naše dvě družstva zápasy s velmi těžkými soupeři. Hráči sehrají až 8 utkání! V poledne mají oběd, dostatek tekutin, ovoce a svačinu a zcela jistě i motivaci se ukázat. Během celého turnaje je povinností se chovat jako „ragbista“ tedy mít na sobě ryze ragbyové vybavení (trenýrky a štulpny) a také v batohu teplou bundu nebo „klokanku“ s ragbyovým motivem, kdyby náhodu byla zima! V útrobách stadionu postavíme „český koutek“ kde odprezentujeme a jako dárky rozdáme typicky české produkty jako například „maďarský guláš“. Je vám jasné, že to hlavně budou produkty co Francouze mohou zajímat, tedy naše uzeniny, plzeňské, ale i jiné pivo, obrazové publikace o Praze či Česku ve francouzštině a jiné. Po odjedeme na noc zpět do Česka, budou volné cesty.

Pondělí 8. 5. – Cestujeme – Francie, Norsko, Island, Německo, Polsko, Česko… do Česka přijedeme odpoledne.

Na spoustu věcí jsem určitě zapomněl, takže budeme informovat později. 

„Allez les bleus et allez les tcheques“. Karel