Zdravotní péče programu Ragbyové akademie Yvese Perrota

MUDr Karel Berounský, junior, bude zajišťovat základní zdravotní péče pro účastníky našeho programu Ragbyové akademie

Ragby, je bezesporu náročný sport, zejména po fyzické stránce. Během samotného tréninkového procesu a následného sportovního poměřování, dochází velice často k opotřebení celé řady orgánů, které naše tělo potřebuje, nejenom ke sportu, ale hlavně k běžnému provozu. V průběhu samotné sportovní kariéry a často v mladém věku, dochází v ragby ke zraněním a traumatickým změnám, na které není samotný sportovec/ ragbista, ale často i jeho nejbližší rodina, připravena. A neví jak tyto nenadálé situace následně řešit. Akademie vždy těží ze zkušeností bývalých hráčů, dnes trenérů, kterým není tato situace lhostejná a jelikož jsme v poslední době zaznamenali zvýšenou frekvenci dotazů na toto téma, rozhodli jsme se nabídnout možné řešení. A to řešení v podobě pravidelné spolupráce s jedním z našich nejoblíbenějším lektorem, který byl v době lékařských studií naším pravidelným lékařským dozorem, respektive zdravotníkem. Nabízíme tedy spolupráci s MUDr Karlem Berounským, juniorem v podobě odborných konzultací při zajištění prevence, ale i následně retence zranění našich mladých sportovců. Je však nutné se připravit na to, že v případě jste-li mimopražští, budete se muset vypravit na výlet do Prahy, do Motola, ale nebojte, jede tam metro, linka C (zelená) a v areálu nemocnice je hodina parkování zdarma.

Spolupráce bude probíhat takto:

Máte-li podezření, že něco není s vaším synem či dcerou po fyzické stránce v pořádku? Během tréninkového procesu či v samotném utkání se mu stalo zranění? Došlo k fyzickému kontaktu s protihráčem nebo spoluhráčem? Váš praktický lékař vás poslal na nicneříkající oddělení?

Co nejdříve kontaktujte MUDr Karla Berounského, juniora.

00420 777 326 412 karelberounsky@gmail.com Návod jak postupovat:
  1. Napište mu zprávu na WhatsApp či běžnousms, že se vám, vašemu synovi/ dceři, stalo to, to a to.
  2. Nezapomeňte se podepsat celým jménem!
  3. Ve zprávě napište celé jméno, příjmení a věk vašeho sportovce. Napište, zdali je váš sportovec, účastníkem našich akcí v daném roce, případně, že byl v loňském roce, doplňte domovský klub a také krátce popište co se vlastně stalo.
  4. Jakmile Karel zareaguje, odpoví, ihned mu dle zavolejte nebo napište.
  5. Nachystejte si všechny potřebné doklady, tedy zprávu z pohotovosti či praktického nebo odborného lékaře/ kolegy.
  6. V dalším řešením buďte následně dochvilní a mějte s sebou všechny náležitosti.
  7. Buďte na našeho „Káju“, milí neboť on se posléze bude snažit najít nejlepší vhodné řešení problému a navrhne vám postup, případně vám doporučí co musíte nyní udělat.
  8. Jelikož Karel, tuto činnost, dělá stejně jako my, tedy z dobré vůle a stejně jako my, také chce pomáhat mladým ragbistům a ragbistkám, nezapomínejte ho odměnit nějakou malou pozorností, naše rada zní, že mladí lékaři mají na svých dvanáctihodinových službách vždycky a pořád hlad a žízeň ?.

Malé, krátké, pracovně sportovní CV, MUDr Karla Berounského, juniora

Vzdělání: 2012 – 2019 – 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze Zaměstnání: 2013 – 2020 – Joga studio Hvězda – Instruktor Pilates 2019 – Vývoj a klinická aplikace softwaru hybridní umělé slinivky AndroidAPS – administrativní pracovník 2020 – Lékař na Klinika dětské a dospělé ortopedie a traumatologie, FN Motol Jazyky: Čeština – rodilý mluvčí Angličtina – 2011 Certificate in Advanced English Volný čas: 2010 – 2020 – Instruktor a zdravotník na dětských táborech – Castor Camp 2018 – 2019 – Trenér a zdravotník – Ragbyová akademie Yvese Perrota Vyšívání, zpěv, národní tance a „čingčong“ o cokoliv. Sportovní činnost: 1999 – 2021 – RC Tatra Smíchov – Mistr České republiky 2013, 2018 2010 – 2011 – Barnard Castle School – první tým 2008 – 2011 – Mládežnické národní týmy Česka- U15, U17, U18 2015 – 2020 – Český národní tým Česka – ragby 2017 – 2019 – ASC Dukla Sevens – kapitán týmu BAMBIK