Velký sportovní den, již zítra!

Je tomu devatenáct let, kdy jsme organizovali náš první Velký sportovní den, který vždy byl a stále je určen primárně dětem. Prezentovali jsme hodnoty sportu dávno předtím než začaly být populární, mediálně a finančně podporované. Již tehdy v roce 2003 jsme byli přesvědčení, že to co děláme má silný podtext a poslání. A ačkoliv jsme si tehdy neuvědomovali, že i po skoro dvou desetiletích, ho budeme i nadále pořádat.

Již zítra se na sportovním trávníku ragbyového klubu Tatry Smíchov, který sídlí na území Městské části Praha 5, uskuteční další báječný den, který si to víc užijeme, díky situaci, jež naštěstí nyní ustupuje do pozadí, „covide pá“.

Co na nás všechny čeká? Odhadem asi 180 štěbetajících a neposedných účastníků, kteří se během dopoledne budou velmi aktivně pohybovat, nahlas komunikovat, zdolávat všemožné překážky, poznávat spousty různobarevných míčů i když a to bychom se mohli pochlubit? Ten ragbyový, už za ta léta všichni znají a patří k těm nejoblíbenějším. Což tak trochu napovídá, že i díky našemu mini programu je ragby v Česku stále více populárnější o čem svědčí hojná účast ve všech ragbyových klubech v zemi. My se můžeme pochlubit, že existuje jen málo ragbyových klubů v republice, kde jsme jako SBP neudělali prezentaci ragby na školách, ale i třeba na náměstí, kde jsme nedarovali sportovní vybavení či přímo nenechali spoustu našeho času úsilí. Spíše nás mrzí místa, kde se ragby neuchytilo a skončilo. (Karlovy Vary, Strakonice, Písek, Moravské Budějovice, Karviná)…

Zítra to však propukne v Praze, kde když jsme začínali, tak místní „kobylkový klub“ čítal celkem 76 členů a z toho byla dětí a mládeže pouze třetina a dnes, radost pohledět, škoda, že nemůže mít Tatra Smíchov, tři hřiště neboť by je zaplnila do dvou měsíců do posledního volného místa.

Takže zítra se „mooooc“ těšíme!

Karel Ševčík, předseda