Ragbyová akademie Yvese Perrota

Program všestranného rozvoje mladých hráčů ragby

Krátkodobé a dlouhodobé akce a kempy

Program Ragbyové akademie Yvese Perrota neboli RAYP je především zaměřen na podporu správné motivace mladých hráčů ragby a na jejich sportovní rozvoj. Program pravidelně pořádá několik vícedenních akcí či kempů, kde probíhají specializované sportovní tréninkové jednotky pod vedením českých, ale hlavně zahraničních odborníků.

V rámci programu se také zaměřujeme na podporu mladých nejtalentovanějších hráčů a snažíme se je připravovat na pozdější náročnější zahraniční angažmá. Zatím se nejvíce daří zařazení hráčů ve francouzském prostředí (Macon, Limoges, Nevers, Grenoble). V současnosti zažívají francouzskou životní školu Matyáš Rosecký, David Bureš, Erik Ullman, Vojtěch Vomáčka. Někteří hráči, po svém návratu již působí v českých klubech, kde se i zapojili do výchovy nové mladé generace – Albert Froněk, Michael Neužil, František Balák, Vít Mališ, Dominik Svoboda.

Mentorem programu je Yves Perrot a jeho Ambassadory jsou:

Jan Macháček – Bývalý profesionální hráč a reprezentant České republiky a George Gregan – Mistr světa a bývalý profesionální hráč, reprezentant a kapitán týmu Austrálie