Podporovat slabší a talentované sportovce je pro nás a naše partnery normální…

AMMOR, letos podpoří své hráče v účasti na letním ELITE kempu, Ragbyové akademie Yvese Perrota, který organizuje Sport bez předsudků.

Lektoři všech věkových kategorií U12/ U14 /U16 a U19 na základě podzimních Rozvojových akcí, zkušeností a účastí v podzimních soutěžních utkáních nominovali celkem 70 hráčů a hráček, kteří se letos mohou těšit na přímý finanční příspěvek pro účast na letní ELITE kempu RAYP. AKTUALITY (akademieragby.cz)

Takto krátce popsal letní akce a kempy, Čestmír Motejzík, prezident RC Plzeň.„Účastníkem kempů RAYP ,jsem již šestým rokem, první dva jsem se pouze rozkoukával , přivezl vlastní kluky a nasával atmosféru a sbíral zkušenosti. Posléze jsem začal postupně vozit na akce RAYPU, naše plzeňské kluky, protože způsob vzdělávání a systém trénování, mohu všem jenom doporučit, ať už jako otec čtyř synů nebo jako trenér mládeže. Navíc duchovní otcové této iniciativy, která letos vstoupí už do osmého roku trvání, trenéři a vizionáři, Karel Ševčík a Yves Perrot, nám nyní pomáhají velmi úzce i u nás v AMMORU“., takže se všichni mají na co těšit!“

První vlna hráčů a hráček, obdrží oslovení od svých klubových trenérů, nejpozději do pondělí 18. ledna, s tím, že příspěvek AMMORU je velmi štědrý. V případě, že hráč či hráčka, tuto pobídku využije, tak se do 1. února, musí zaregistrovat na webu RAYP. AKTUALITY (akademieragby.cz). Posléze jeho příspěvek propadá do druhého kola, kde bude rozdělen mezi další vybrané hráče druhé vlny a klubové trenéry.

Jelikož AMMOR a Sport bez předsudků, respektive jeho program Ragbyové akademie navázali v loňském roce velmi přínosnou spolupráci, tak mohou případní zájemci o ELITE kemp v případě, že splňují některá kritéria, mohou v rámci Fondu podpory, navíc požádat o další bonusy, které jsou standardně v případě schválení žádosti, velmi štědré zejména k vícečlenným rodinám a sourozencůmProgram pro sourozence a vícečlenné rodiny (akademieragby.cz)

RAYP také podporuje hráče a hráčky z rodin, jejichž současná situace není zrovna příliš růžováProgram pro hráče ze sociálně slabšího prostředí (akademieragby.cz)

Proč, podporujeme naše hráče, aby se zúčastnili takto kvalitní akce? Odpověď je jednoduchá, čím víc se naši hráči a trenéři budou setkávat s kvalitním sportovním prostředím, tím větší je jejich, ale také i naše šance, že budou z nich budou lepší ragbisté, z čehož bude profitovat v první řadě jejich klub, ale my pevně věříme, že později i třeba reprezentace a celé České ragby.

Bambyk