O víkendu pokračovaly sportovní prezentace našich programů!

Po oba víkendové dny, které proběhly v poměrně chladném počasí občas za přispění mírného deštíku. Časový program pro oba dny byl následující. Od 10:30 do 12:00 proběhla první tréninková jednotka, následovala pauza na doplnění sil a od 12:30 do 14:00 proběhla druhá tréninková část. Následovalo sportovní poměření v předem určených skupinách po dobu 3 x 10 minut hracího času. V sobotu se mohli zapojit děti a mládež ve věku od 12-ti do 16-ti let a v neděli od 8-mi do 12-ti let, včetně dospělých nebo rodičů.

Sobotní pozdně odpolední program byl doplněn o tréninkovou 120 minut trvající tréninkovou jednotku pro kategorii dospělých, jež byla zakončena utkáním na 2 x 20 minut. Oba dva dny se o všechny skupiny dětí starali naši mladí ragbyoví reprezentanti, kteří svým přístupem k prezentované látce, všechny doslova nadchli. Tito mladí lektoři jsou současně hráči a ragbyoví reprezentanti, ale také kmenoví hráči vrcholového centra sedmičkového ragby Dukla, a všichni mají za sebou letní kempy pořádané Ragbyovou akademií Yvese Perrota, kterou organizujeme. Zde je vidět, že není špatné myslet jenom na rozvoj hráčů ve sportovní oblasti, ale také na společenskou a komunitní stránku sportu. Velké poděkování tedy patří, jmenovitě: Adam Elis – Tatra Smíchov, Dan Rygl – Dukla, Tatra Smíchov, Dan Hošek – Dukla, Praga Praha, Albert Froněk – Dukla, Praga Praha, Michael Neužil – Dukla, Tatra Smíchov. 

Sobotního dne pro starší mládež se zúčastnilo celkem 24 dětí z Prahy, Kralup, Rakovníku, Chrášťan a 7 dospělých. Nedělního programu pro menší děti se zúčastnilo 54 dětí, včetně 16-ti dospělých nadšenců z řad rodičů, učitelů a trenérů ragby.

V průběhu neděle proběhl také krátký „briefing“ tentokráte na organizační téma, kde se zúčastnění mohli vyjádřit ke čtyřem okruhům otázek na téma sport, ekonomika, organizace a technické zajištění.

Snad již brzy budeme moci rozvinout naše programy přímo ve školách a s očekáváním sledujeme možnost pořádání Velkých sportovních dnů v Praze.

Alexander Krizovský