V sobotu i neděli pokračovali naše akce pro mladé sportovce

Po pátečním Velkém sportovním dni, jsme pokračovali v našich aktivitách i o víkendu, kdy jsme zajišťovali celkem tři akce našich programů. V rámci programu Ragbyové akademie Yvese Perrota jsme v sobotu dopoledne vedli sportovní trénink a školení pro mladé a adolescentní hráče menších oddílů ragby, jež jsou známí spíše jako AMMOR. Celkem 28 hráčů se sešlo v 9:30 hodin dopoledne v Kralupech nad Vltavou, kde proběhly praktické i teoretické přednášky. Celý seminář byl zakončen odpoledním sportovním utkáním v ragby, kde měli možnost účastníci ihned nabyté zkušenosti prověřit a vyzkoušet. 

V nedělním dopoledni se vše opakovalo, jen statnější adolescenty nahradila skupina hráčů od devíti do dvanácti let se svými klubovými trenéry, kteří se v teoretické, ale hlavně praktické části dozvídali taje a nové dovednosti, které posléze upotřebili v modelovaném turnaji mezi sebou.

Po rychlém rozloučení a zhodnocení akcí jsme se přesunuli do pražských Petrovic, kde pokračoval praktickou zkušeností sobotní seminář, tentokráte pro sportovce od dvanácti do čtrnácti let. Nutno podotknout, že soupeř jim nedaroval nic zadarmo a tak si účastníci odnášeli nezměrnou radost z každé povedené dovednosti či akce, kvůli které vlastně přijeli z pěti různých koutů (Praha, Sedlčany, Rakovník, Plzeň, Kralupy n/V). Inu, byl to povedený víkend a vůbec nevadilo, že mrzlo až praštělo, a na slunci bylo sem tam i víc jak 50 stupňů hodnotového systému.

BAMBYK