Velký sportovní den se blíží!

Již v pátek 11. září, proběhne ve sportovním areálu ve Smrčinské ulici – Tatra Smíchov, další ročník oblíbeného sportovního dopoledne, který je určen dětem I až IV. tříd základních škol z Prahy. Děti se mohou nejdříve těšit na malé rozehřátí v podobě tréninkových jednotek od našich lektorů.

Celková kapacita programu je 200 dětí, které se následně rozdělí do družstev po 10 účastnících přiměřeného věku. Týmům budou přiděleny barevné rozlišovací dresy, z nichž každá barva zastupuje jeden stát, které budou družstva zastupovat. Každé družstvo má svého lektora, jenž je zároveň kapitánem, rozhodčím a vedoucím celého týmu a hlavně pomáhá když je to potřeba všem pochopit různé záludnosti sportovních úkolů a her.

Po krátkém zahřívacím programu, se již všichni pustí do vzájemných soubojů a mohou kdykoliv a kohokoliv vyzvat na souboj v jakékoliv sportovní disciplíně a pak rychle přiběhnout k veliké výsledkové tabuli, kde s hrdostí či smutkem, nahlásí svůj výsledek. Ne, opravdu nejde o tradiční turnaj, kde je předem známo kdo s kým a kdy hraje, my podporujeme vlastní iniciativu a kreativitu samotných dětí a ti nás zatím nikdy nezklamaly, hrají zápasy s velkým nasazením, emocemi a vervou a když oznámíme, že celá akce končí, tak to raději děláme s ohledem na to, že přiběhnou a chtějí ještě někoho vyzvat…..tak jim ještě 30 minut přidáme a děti jsou nadšené….

Nám pak už jen nezbývá, uklidit Velkou sportovní Arénu, poklidit areál, odvézt všechny pomůcky a s únavou, ale spokojení se vydáváme vstříc dalším akcím.

Budete li mít zájem, se na náš Velký sportovní den přijít podívat, či se chcete dokonce zúčastnit, napište nám nebo zavolejte, nikoho neodmítneme. Že vás nepřijde celé družstvo? Nevadí, někoho k vám přidáme a pak už je alou, do sportování.

Jo a na co se můžete těšit? Hlavně jde o pohyb, pohyb, komunikaci, anticipaci, kterou rozvíjíme především u fotbalu a bezkontaktního ragby, kde je přirozenou cestou podávána atletika neboť u těchto sportů děti běhají jako vítr, skáčou jako klokani či žáby, žonglují s míčem jako artisti a zkrátka a hlavně, je to baví!

Tak, ahoj v pátek…

Pište a volejte na:

Ondřej Rygl – o.rygl@seznam.cz – 774 160 227

Karel Ševčík – karel.sevcik10@gmail.com – 775 346 098

BAMBYK